Hoppa till textinnehållet

Om Åtvidabergs Sparbank

Vi är inte som andra banker. Vi är en fristående sparbank. Det innebär att vi fattar våra egna beslut och är fria att bestämma hur vi vill använda vår vinst. Vi har valt att återinvestera den i sådant som gör gott för våra kunder och för bygden vi verkar i, Åtvidaberg. Vi bidrar på så sätt till en ökad tillväxt och en god samhällsutveckling. För oss är det viktigt, på riktigt.

Världen ser annorlunda ut idag jämfört med när vi först startade vår bankverksamhet 1867. Men vår genuina omtanke och vårt lokala engagemang är precis lika starkt nu. Vårt mål är att erbjuda så bra bankservice vi kan - med närheten och enkelheten hos den lilla banken och kompetensen hos den stora.

Vi har de senaste åren haft en mycket god utveckling, med stadig tillväxt av kunder, god lönsamhet och ökad affärsvolym. Det beor delvis beror på att vi känner varandra, för varandra och för Åtvidaberg.

Port till murat torn

Vad är en sparbank?

Här kan du läsa mer om vad en sparbank är och vad som skiljer oss från andra banker.

Three happy kids running in the forest.

Vision

Åtvidabergs Sparbank ska vara en lokal utvecklingsmotor som ska delta i den lokala samhällsutvecklingen genom att vara pådrivande, ta initiativ och nyttja den egna ekonomiska styrkan.

Ljusblå himmel med tunna moln

Kontakta oss

Här finns de vanligaste kontaktvägarna till oss på banken. Du hittar bland annat våra kundcenter för privatpersoner och företag, support, spärrservice och huvudväxel.

Röda hus längs gata

Affärsidé

Åtvidabergs Sparbank ska vara en modern sparbank med brett utbud av tjänster och produkter. Våra kunder är privatpersoner, företag, föreningar och organisationer, huvudsakligen inom Åtvidabergs kommun.

 

Som fristående bank ska vi utveckla lokalt anpassade produkter, tjänster och priser. Tillgängligheten till bankens utbud ska vara hög och omfatta personlig service i banklokalen, via telefon och genom digitala tjänster.

En hållbar framtid för alla

För oss är det viktigt att vår bygd utvecklas långsiktigt. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som sparar på våra gemensamma resurser så att vårt område även i framtiden är en attraktiv plats att bo och leva i.

Använd våra tjänster säkert

Läs mer om bankens säkerhetslösningar och ta del av våra tips och råd när det gäller säker identifiering. Lär dig om hur du kan skydda dig mot bedragare, rapportera phishing och få spärrhjälp.

Analyser och rapporter

Swedbank gör ett stort antal analyser, om till exempel marknadsläge, börs och bolag. Vi tar också fram rapporter om hur politiska beslut påverkar enskilda individer, hushåll och företagare.