Hoppa till textinnehållet

Barn och unga

Illustration av barn

Vi tror på att ungdomar lär sig hantera sin ekonomi genom att träna. Precis som med allt annat i livet. Vårt ungdomserbjudande förenkla er vardag, samtidigt som det ger erfarenheter och lärdomar inför framtiden och vuxenlivet. Eller har ni yngre barn som ni vill börja spara till i eget konto? Även då passar vårt kostnadsfria erbjudande.

Det här ingår för 0 kr/mån

Så skaffar du banktjänster till ditt barn

1. Gör ditt barn till bankkund

Om du är kund i banken kan du enkelt göra ditt barn till bankkund via internetbanken eller appen. Då kan du samtidigt öppna ett eller flera konton i barnets namn.
Skrattande barn leker ute i trädgården med en vattenspridare en solig sommardag

2. Ladda ner

Be ditt barn ladda ner apparna:
  • BankID säkerhetsapp
  • Swish
  • Sparbanken Privat

 

4. Skaffa bankkort Maestro

För att skaffa ett bankkort till ditt barn behöver du besöka oss. Du behöver då en fullmakt från den andre vårdnadshavaren. 

Bankkort Maestro

Så fungerar tjänster för barn och unga

Appen för unga

Med Appen för unga kan ditt barn skaka fram sitt saldo på kontot samt föra över pengar mellan konton och börja spara till sin dröm!

Betala med kort eller swish

Med ett eget konto, bankkort och swish kan barnet betala sina inköp själv. 

Logga in säkert - Mobilt SäkerhetsID

Mobilt SäkerhetsID är en ID-metod som Åtvidabergs Sparbank har för barn när de ska logga in i Sparbanken Privat, internetbank och swisha. Barnet använder BankID säkerhetsapp (samma app som vuxna har) men den kommer bara fungera vid inlogg till Åtvidabergs Sparbank.

Behöver jag fullmakt?

Om ni är två föräldrar behöver båda godkänna att barnet får banktjänster. Det är enkelt: Den av er som kontaktar banken intygar att den andre har sagt ja (muntlig fullmakt). Eller så fyller ni i en fullmakt - ladda ner här. Ni bestämmer om både ni föräldrar och barnet ska kunna använda kontot.

Behöver jag vara kund för att mitt barn ska kunna skaffa tjänsterna?

Nej. Om du som förälder inte är kund i Åtvidabergs Sparbank kan du besöka ett bankkontor så hjälper vi dig att skaffa tjänsterna till ditt barn.

Vanliga frågor om barns banktjänster